Over Hightree

handgemaakt, fair & milieuvriendelijk

Mijn naam is Elma Hogeboom, duurzaam kunstenares, tuingek en gek op thee. In 2017 begon mijn missie op weg naar echt duurzame kunst toen ik erachter kwam dat de meerderheid van de verfjes op de markt zware metalen bevatten, zoals cadmium, kobalt en lood. Niet iets waar ik mee wilde werken. Na veel onderzoek begon ik mijn eigen database met duurzame pigmenten, binders en andere materialen waar ik achter kan staan. En zo begon mijn werk als duurzaam kunstenares, waarbij ik kunst maak met respect voor de natuur. 

Omdat ik vind dat iedereen duurzame kunst aan de muur moet kunnen hangen, ongeacht je maandelijkse loonstrookje, begon ik Hightree Sustainable Art Co. Het is mijn missie om zo duurzaamheid de nieuwe standaard te maken. Onder de vlag van Hightree, ontwerp ik daarom duurzame art prints, posters en wenskaarten met grote aandacht voor voor het milieu. Zo gebruiken we bijvoorbeeld zoveel mogelijk gerecyclede materialen en verpakken we onze wenskaarten in zakjes van bioplastic die biologisch afbreekbaar zijn en thuis op de composthoop kunnen. 

Om de cirkel compleet te maken, planten we een boom voor iedere art print, poster of set van 6 wenskaarten die jij koopt. Dat noem ik ‘a tree for a Hightree‘. Zo bouwen we samen aan een mooiere, gezondere en groenere toekomst.

Milieuvriendelijk

Bij al onze producten staat duurzaamheid voorop. Zo maken we gebruik van gerecycled papier, thuis-composteerbare bioplastic zakjes, maar hebben we ook gedacht aan bijvoorbeeld vervoer door een fietskoerier.

Fair made

Alle kunst die je bij Hightree kunt vinden is door mijzelf gemaakt. Daarnaast selecteer ik onze lijsten zorgvuldig op het gebruik van duurzame materialen, en de manier waarop ze worden gemaakt.

Handgemaakt

Naast art prints en wenskaarten, kun je in de Hightree webshop ook originele handgeschilderde kunst vinden. Mocht je op zoek zijn naar iets speciaals, neem dan gerust contact op. Ik ontwerp ook op verzoek voor particulieren en bedrijven dingen zoals kaarten, kunstwerken, boekomslagen en geboortekaartjes. 

error: All content on this website is protected by copyright. For media requests, please the contact information at the bottom of our homepage.